ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞAP ENSTİTÜSÜ
  • Anasayfa
  • ENSTİTÜMÜZ
    • TARİHÇEMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • ESKİ MÜDÜRLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • PERSONELİMİZ
  • ARAŞTIRMALAR
    • BİTEN PROJELER
    • DEVAM EDEN PROJELER
  • LABORATUVAR VE ÜNİTELERİMİZ
    • TİP TAYİNİ VE MOL. EPİD. LAB.
    • SEROLOJİ LAB.
    • VASAT HAZIRLAMA LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.
    • VİRUS KÜLTÜR LAB.
    • AŞI HAZIRL. VE TAKSİM LAB.
    • SU ARITMA ÜNİTESİ
    • ÜRETİM ÖNCESİ KONTROL LAB.
    • ÜRETİM AŞAMASI KONTROL LB.
    • ÜRETİM SONRASI KONTROL LB.
    • HÜCRE BANKASI LAB.
    • VİRUS BANKASI LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜR KOLEKSİYONU
    • TEKNİK SERVİS
    • DENEY HAYVANLARI ÜNİTESİ
    • EPİDEMİYOLOJİ ÜNİTESİ
    • NUMUNE KABUL VE RPR. ÜNT.
    • BİYOGÜVENLİK ÜNİTESİ
  • ŞAP HASTALIĞI
    • GENEL BİLGİ
    • TARİHİ
    • DÜNYA'DA ŞAP HASTALIĞI
    • TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI
    • ETİYOLOJİ
    • EPİDEMİYOLOJİ
    • PATOGENEZ
    • KLİNİK TABLO
    • TEŞHİS
    • KORUNMA VE KONTROL
    • EKONOMİ VE TİCARETE ETKİSİ
    • MEVZUAT
  • WEST EURASİA FMD
  • HÜCRE KÜLTÜRÜ TALEBİ
  • SEROSURVEY ÇALIŞMALARI
  • FORMLAR VE SUNULAR
  • NUMUNE GÖNDERME
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksŞap Enstitüsü

Üretim Aşaması Kontrol Lb.

Şap Aşısı üretimi sırasındaki, tohum hücreden, son ürün aşıya kadar her aşamadaki  kontrolleri  yapmakla görevlidir.

 
Vasat Kontrolleri: Vasatlar; sterilite, pH, hücre ve virus üretme gücü yönünden kontrol edilir.
 
Tohum ve  Süspanse Hücre Kontrolleri: Bu örneklemeler çalışma tohum hücrelerinden başlar, 5, 30, 150, 750 ve 3000L süspanse hücrelerde devam eder. Bu hücrelerin sterilite kontrolleri, üreme özellikleri ve şekil yönünden düzgünlükleri kontrol edilmekte, şap virusu üremesi yönünden etkinlikleri ve diğer viruslardan arilikleri kontrol edilmektedir.
      
Tohum Virus Kontrolleri:  Tohum viruslar; sterilite, antijenik titre (CFT, ELISA), infektif titre (Plak test,Micro titrasyon) ve 146S miktarı yönünden test edilir.
 
Virus Kültürü, Konsantre Virus ve Saflaştırma Basamakları Kontrolleri: Aşıya girecek antijenler; virus kültüründen başlayarak, filtrasyon, inaktivasyon, konsantrasyon ve saflaştırma basamaklarında sterilite, antijenik titre (CFT, ELISA), infektif titre (Plak test, Micro titrasyon) ve 146 S (Sukroz dansite gradient metodu)yönünden test edilir. İnaktivasyonun etkinliği, konsantre virus örneklerinin, döner şişelerdeki hücre kültürlerine ekilmesi ile doğrulanır.
 
Toplam Protein Miktarlarının Belirlenmesi: Virus kültürü ve sonrasındaki konsantrasyon ve saflaştırma işlemleri sırasındaki tüm örneklerin BCA yöntemi uygulanarak, toplam protein konsantrasyonlarının ölçülmesi de laboratuarımızda yapılmaktadır.
 
​
​

​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Şap Enstitüsü
  • Adres : Dumlupınar Bulvarı No:35 (Eskişehir Yolu 7. Km) 06044 Çankaya/ANKARA HESAP NO: Halkbank Çukurambar Şubesi Şap Enstitüsü Döner Sermaye Saymanlığı (DSS) TR70 0001 2001 3100 0005 1000 18 Doğanbey Vergi Dairesi 8000492127

  • Telefon : 0312 287 36 00 (6 hat)

  • Faks : 0312 287 36 06

  • E-Posta : sap@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​