ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
EN
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞAP ENSTİTÜSÜ
Anasayfa
ENSTİTÜMÜZ
TARİHÇEMİZ
GÖREVLERİMİZ
ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
ESKİ MÜDÜRLERİMİZ
ORGANİZASYON ŞEMASI
PERSONELİMİZ
ARAŞTIRMALAR
BİTEN PROJELER
DEVAM EDEN PROJELER
LABORATUVAR VE ÜNİTELERİMİZ
TİP TAYİNİ VE MOL. EPİD. LAB.
SEROLOJİ LAB.
VASAT HAZIRLAMA LAB.
HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.
VİRUS KÜLTÜR LAB.
AŞI HAZIRL. VE TAKSİM LAB.
SU ARITMA ÜNİTESİ
ÜRETİM ÖNCESİ KONTROL LAB.
ÜRETİM AŞAMASI KONTROL LB.
ÜRETİM SONRASI KONTROL LB.
HÜCRE BANKASI LAB.
VİRUS BANKASI LAB.
HÜCRE KÜLTÜR KOLEKSİYONU
TEKNİK SERVİS
DENEY HAYVANLARI ÜNİTESİ
EPİDEMİYOLOJİ ÜNİTESİ
NUMUNE KABUL VE RPR. ÜNT.
BİYOGÜVENLİK ÜNİTESİ
ŞAP HASTALIĞI
GENEL BİLGİ
TARİHİ
DÜNYA'DA ŞAP HASTALIĞI
TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI
ETİYOLOJİ
EPİDEMİYOLOJİ
PATOGENEZ
KLİNİK TABLO
TEŞHİS
KORUNMA VE KONTROL
EKONOMİ VE TİCARETE ETKİSİ
MEVZUAT
WEST EURASİA FMD
HÜCRE KÜLTÜRÜ TALEBİ
SURVEYANS ÇALIŞMALARI
FORMLAR VE SUNULAR
NUMUNE GÖNDERME
İletişim
Tarayıcınızda JavaScript etkin değil gibi görünüyor. Lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve yeniden deneyin.
Şap Enstitüsü
Vasat Hazırlama Lab.
Hücre ve virus kültürleri için gerekli olan vasatların hazırlanmasında kullanılan deiyonize ve bidistile suların günlük olarak pH, sıcaklık, iletkenlik değerlerini ölçmek, periyodik olarak pirojen testi yapmak
Aşı hazırlamada kullanılan suspanse hücre ve virus, monolayer hücre ve tohum virus üretmek için gerekli vasatları yapmak
Bu vasatların formülasyonundaki tüm anorganik tuzlar ve diğer kimyasal maddeleri doğru olarak tartmak
Vasatlara ilave edilen amino asit 10x, vitamin 125x ve demir nitrat %0.1 solüsyonlarını hazırlamak
Vasatların formülasyonunda bulunan TPB, LAH gibi maddeleri tartıp, vasatın % 10 u oranında suda eritip 0,6µ(polipropilen)+ 0,2µ(PES) kartuş filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
Hücre vasatlarına %10 oranında ilave edilen donmuş sığır kan serumunu çözdürerek K7 +EK1 + 0,6µ + 0.2µ filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
Yukarıda anlatılan tartılmış ve hazırlanmış maddeleri uygun karıştırıcılı paslanmaz çelik bir tank içinde sırasıyla karıştırıp vasatı hazırlamak; pH, sıcaklık ve ozmotik basıncını ölçerek steril filtrasyona hazır hale getirmek
Bu hazırlanan vasatları daha önceden steril edilmiş ve 1µ + 0,2µ(CA) + ( 0,45µ(CA) + 0,2µ(CA) ) şeklinde düzenlenmiş membran kartuş filtre sisteminden geçirerek steril olarak hücre veya virüs fermentörlerine doldurmak
Tüm bu yapılan işlemlerle ilgili protokolleri hazırlayıp Bölüm Başkanlığına ve ilgili bölümlere ulaştırmak
E-HİZMETLER
Gübre Takip Sistemi
Tarım Tv
III. Tarım Orman Şurası
Alo 180
Geleceğe Nefes
Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık
TARYAT
Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi
Kulak Küpe Sorgulama
Hayvan Bilgi Sistemi
Tarım Orman Bülteni
Türk Tarım Orman Dergisi
Dijital Tarım Pazarı
Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi
Türkiye Arıcılık Haritası
YUKARI