T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞAP ENSTİTÜSÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • ENSTİTÜMÜZ
    TARİHÇEMİZ
    GÖREVLERİMİZ
    ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    ESKİ MÜDÜRLERİMİZ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
  • ARAŞTIRMALAR
    BİTEN PROJELER
    DEVAM EDEN PROJELER
  • LABORATUVAR VE ÜNİTELERİMİZ
    TİP TAYİNİ VE MOL. EPİD. LAB.
    SEROLOJİ LAB.
    VASAT HAZIRLAMA LAB.
    HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.
    VİRUS KÜLTÜR LAB.
    AŞI HAZIRL. VE TAKSİM LAB.
    SU ARITMA ÜNİTESİ
    ÜRETİM ÖNCESİ KONTROL LAB.
    ÜRETİM AŞAMASI KONTROL LB.
    ÜRETİM SONRASI KONTROL LB.
    HÜCRE BANKASI LAB.
    VİRUS BANKASI LAB.
    HÜCRE KÜLTÜR KOLEKSİYONU
    TEKNİK SERVİS
    DENEY HAYVANLARI ÜNİTESİ
    EPİDEMİYOLOJİ ÜNİTESİ
    NUMUNE KABUL VE RPR. ÜNT.
    BİYOGÜVENLİK ÜNİTESİ
  • ŞAP HASTALIĞI
    GENEL BİLGİ
    TARİHİ
    DÜNYA'DA ŞAP HASTALIĞI
    TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI
    ETİYOLOJİ
    EPİDEMİYOLOJİ
    PATOGENEZ
    KLİNİK TABLO
    TEŞHİS
    KORUNMA VE KONTROL
    EKONOMİ VE TİCARETE ETKİSİ
    MEVZUAT
  • WEST EURASİA FMD
  • HÜCRE KÜLTÜRÜ TALEBİ
  • SURVEYANS ÇALIŞMALARI
  • FORMLAR VE SUNULAR
  • NUMUNE GÖNDERME
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksŞap Enstitüsü > Menu

Vasat Hazırlama Lab.

  • Hücre ve virus kültürleri için gerekli olan vasatların hazırlanmasında kullanılan deiyonize ve bidistile suların günlük olarak pH, sıcaklık, iletkenlik değerlerini ölçmek, periyodik olarak pirojen testi yapmak
  • Aşı hazırlamada kullanılan suspanse hücre ve virus, monolayer hücre ve tohum virus üretmek için gerekli vasatları yapmak
  • Bu vasatların formülasyonundaki tüm anorganik tuzlar ve diğer kimyasal maddeleri doğru olarak tartmak
  • Vasatlara ilave edilen amino asit 10x, vitamin 125x ve demir nitrat %0.1 solüsyonlarını hazırlamak
  • Vasatların formülasyonunda bulunan TPB, LAH gibi maddeleri tartıp, vasatın % 10 u oranında suda eritip 0,6µ(polipropilen)+ 0,2µ(PES) kartuş filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
  • Hücre vasatlarına %10 oranında ilave edilen donmuş sığır kan serumunu çözdürerek K7 +EK1 + 0,6µ + 0.2µ filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
  • Yukarıda anlatılan tartılmış ve hazırlanmış maddeleri uygun karıştırıcılı paslanmaz çelik bir tank içinde sırasıyla karıştırıp vasatı hazırlamak; pH, sıcaklık ve ozmotik basıncını ölçerek steril filtrasyona hazır hale getirmek
  • Bu hazırlanan vasatları daha önceden steril edilmiş ve 1µ + 0,2µ(CA) + ( 0,45µ(CA) + 0,2µ(CA) ) şeklinde düzenlenmiş membran kartuş filtre sisteminden geçirerek steril olarak hücre veya virüs fermentörlerine doldurmak
  • Tüm bu yapılan işlemlerle ilgili protokolleri hazırlayıp Bölüm Başkanlığına ve ilgili bölümlere ulaştırmak
​

​

İLETİŞİM

    Şap Enstitüsü
  • Adres : Dumlupınar Bulvarı No:35 (Eskişehir Yolu 7. Km) 06044 Çankaya/ANKARA HESAP NO: Halkbank Çukurambar Şubesi Şap Enstitüsü Döner Sermaye Saymanlığı (DSS) TR70 0001 2001 3100 0005 1000 18 Doğanbey Vergi Dairesi 8000492127

  • Telefon : 0312 287 36 00 (6 hat)

  • Faks : 0312 287 36 06

  • E-Posta : sap@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI