ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞAP ENSTİTÜSÜ
  • Anasayfa
  • ENSTİTÜMÜZ
    • TARİHÇEMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • ESKİ MÜDÜRLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • PERSONELİMİZ
  • ARAŞTIRMALAR
    • BİTEN PROJELER
    • DEVAM EDEN PROJELER
  • LABORATUVAR VE ÜNİTELERİMİZ
    • TİP TAYİNİ VE MOL. EPİD. LAB.
    • SEROLOJİ LAB.
    • VASAT HAZIRLAMA LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.
    • VİRUS KÜLTÜR LAB.
    • AŞI HAZIRL. VE TAKSİM LAB.
    • SU ARITMA ÜNİTESİ
    • ÜRETİM ÖNCESİ KONTROL LAB.
    • ÜRETİM AŞAMASI KONTROL LB.
    • ÜRETİM SONRASI KONTROL LB.
    • HÜCRE BANKASI LAB.
    • VİRUS BANKASI LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜR KOLEKSİYONU
    • TEKNİK SERVİS
    • DENEY HAYVANLARI ÜNİTESİ
    • EPİDEMİYOLOJİ ÜNİTESİ
    • NUMUNE KABUL VE RPR. ÜNT.
    • BİYOGÜVENLİK ÜNİTESİ
  • ŞAP HASTALIĞI
    • GENEL BİLGİ
    • TARİHİ
    • DÜNYA'DA ŞAP HASTALIĞI
    • TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI
    • ETİYOLOJİ
    • EPİDEMİYOLOJİ
    • PATOGENEZ
    • KLİNİK TABLO
    • TEŞHİS
    • KORUNMA VE KONTROL
    • EKONOMİ VE TİCARETE ETKİSİ
    • MEVZUAT
  • WEST EURASİA FMD
  • HÜCRE KÜLTÜRÜ TALEBİ
  • SEROSURVEY ÇALIŞMALARI
  • FORMLAR VE SUNULAR
  • NUMUNE GÖNDERME
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksŞap Enstitüsü

Vasat Hazırlama Lab.

  • Hücre ve virus kültürleri için gerekli olan vasatların hazırlanmasında kullanılan deiyonize ve bidistile suların günlük olarak pH, sıcaklık, iletkenlik değerlerini ölçmek, periyodik olarak pirojen testi yapmak
  • Aşı hazırlamada kullanılan suspanse hücre ve virus, monolayer hücre ve tohum virus üretmek için gerekli vasatları yapmak
  • Bu vasatların formülasyonundaki tüm anorganik tuzlar ve diğer kimyasal maddeleri doğru olarak tartmak
  • Vasatlara ilave edilen amino asit 10x, vitamin 125x ve demir nitrat %0.1 solüsyonlarını hazırlamak
  • Vasatların formülasyonunda bulunan TPB, LAH gibi maddeleri tartıp, vasatın % 10 u oranında suda eritip 0,6µ(polipropilen)+ 0,2µ(PES) kartuş filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
  • Hücre vasatlarına %10 oranında ilave edilen donmuş sığır kan serumunu çözdürerek K7 +EK1 + 0,6µ + 0.2µ filtre sisteminden geçirerek klarifiye etmek
  • Yukarıda anlatılan tartılmış ve hazırlanmış maddeleri uygun karıştırıcılı paslanmaz çelik bir tank içinde sırasıyla karıştırıp vasatı hazırlamak; pH, sıcaklık ve ozmotik basıncını ölçerek steril filtrasyona hazır hale getirmek
  • Bu hazırlanan vasatları daha önceden steril edilmiş ve 1µ + 0,2µ(CA) + ( 0,45µ(CA) + 0,2µ(CA) ) şeklinde düzenlenmiş membran kartuş filtre sisteminden geçirerek steril olarak hücre veya virüs fermentörlerine doldurmak
  • Tüm bu yapılan işlemlerle ilgili protokolleri hazırlayıp Bölüm Başkanlığına ve ilgili bölümlere ulaştırmak
​

​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Şap Enstitüsü
  • Adres : Dumlupınar Bulvarı No:35 (Eskişehir Yolu 7. Km) 06044 Çankaya/ANKARA HESAP NO: Halkbank Çukurambar Şubesi Şap Enstitüsü Döner Sermaye Saymanlığı (DSS) TR70 0001 2001 3100 0005 1000 18 Doğanbey Vergi Dairesi 8000492127

  • Telefon : 0312 287 36 00 (6 hat)

  • Faks : 0312 287 36 06

  • E-Posta : sap@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​