ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞAP ENSTİTÜSÜ
  • Anasayfa
  • ENSTİTÜMÜZ
    • TARİHÇEMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
    • ESKİ MÜDÜRLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • PERSONELİMİZ
  • ARAŞTIRMALAR
    • BİTEN PROJELER
    • DEVAM EDEN PROJELER
  • LABORATUVAR VE ÜNİTELERİMİZ
    • TİP TAYİNİ VE MOL. EPİD. LAB.
    • SEROLOJİ LAB.
    • VASAT HAZIRLAMA LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜRÜ LAB.
    • VİRUS KÜLTÜR LAB.
    • AŞI HAZIRL. VE TAKSİM LAB.
    • SU ARITMA ÜNİTESİ
    • ÜRETİM ÖNCESİ KONTROL LAB.
    • ÜRETİM AŞAMASI KONTROL LB.
    • ÜRETİM SONRASI KONTROL LB.
    • HÜCRE BANKASI LAB.
    • VİRUS BANKASI LAB.
    • HÜCRE KÜLTÜR KOLEKSİYONU
    • TEKNİK SERVİS
    • DENEY HAYVANLARI ÜNİTESİ
    • EPİDEMİYOLOJİ ÜNİTESİ
    • NUMUNE KABUL VE RPR. ÜNT.
    • BİYOGÜVENLİK ÜNİTESİ
  • ŞAP HASTALIĞI
    • GENEL BİLGİ
    • TARİHİ
    • DÜNYA'DA ŞAP HASTALIĞI
    • TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI
    • ETİYOLOJİ
    • EPİDEMİYOLOJİ
    • PATOGENEZ
    • KLİNİK TABLO
    • TEŞHİS
    • KORUNMA VE KONTROL
    • EKONOMİ VE TİCARETE ETKİSİ
    • MEVZUAT
  • WEST EURASİA FMD
  • HÜCRE KÜLTÜRÜ TALEBİ
  • SEROSURVEY ÇALIŞMALARI
  • FORMLAR VE SUNULAR
  • NUMUNE GÖNDERME
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksŞap Enstitüsü

Su Arıtma Ünitesi

Üretim Bölümü içerisinde yer alan bu ünite, esas olarak Enstitünün diğer laboratuvarlarının ihtiyacı olan değişik özellik ve kalitedeki suların elde edilmesine yönelik çalışmaları yürütmektedir. Ünite su arıtma sistemi ve su analizlerinin yapıldığı laboratuvardan oluşmaktadır.

Görevleri:

  • Enstitüde kullanılan farklı kalite ve saflıktaki su ihtiyacını karşılamak
  • Suyun arıtılması öncesinde, arıtma sırasında ve arıtma sonrasında her aşamada gerekli kontrolleri ve testleri yapmak
  • Konusu ile ilgili geliştirme ve araştırma yapmaktır
Arıtmada kullanılan ham su kaynağı şebeke suyudur. Deiyonize su başlıca; yıkama, çözelti hazırlama, besin ortamı hazırlanması ve saf buhar elde edilmesindesinde kullanılmaktadır. Arıtma işleminden geçtikten sonra elde edilen deiyonize suyun değerleri;
 
ParametreBirimUSP DeğeriÜretilen DI Suyu Değeri
TOK (Toplam Organik Karbon)ppm0,5< 0,05
İletkenlikµS/cm (25°C)≤ 1,3< 0,06
Aerobik bakteriCFU/100 ml≤ 10≤ 10
Bakteriyel endotoksinlerEU/ml≤ 0,25≤ 0,25

 

SU ARITMA AŞAMALARI 
ŞEBEKE SUYU
ÖN FİLTRASYON SİSTEMİ
TERS OZMOZ SİSTEMİ
DEİYONİZASYON SİSTEMİ
ULTRAFİLTRASYON SİSTEMİ
DAĞITIM
SAF BUHAR SİSTEMİ
 
 
​​

​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Şap Enstitüsü
  • Adres : Dumlupınar Bulvarı No:35 (Eskişehir Yolu 7. Km) 06044 Çankaya/ANKARA HESAP NO: Halkbank Çukurambar Şubesi Şap Enstitüsü Döner Sermaye Saymanlığı (DSS) TR70 0001 2001 3100 0005 1000 18 Doğanbey Vergi Dairesi 8000492127

  • Telefon : 0312 287 36 00 (6 hat)

  • Faks : 0312 287 36 06

  • E-Posta : sap@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​