Laboratuvarımız Enstitümüzün kuruluşundan itibaren gıda maddelerinin kontrolü konusunda hizmet vermektedir. Laboratuvarımızda, başta hayvansal gıda maddeleri olmak üzere çeşitli gıda maddelerinin mikrobiyolojik muayeneleri ISO, TSE ve Bacteriolojical Analytical Manuel vb. uluslararası geçerliliği olan metotlarla yapılmaktadır. Laboratuvarımızda;
- Gıda maddelerinin mikrobiyolojik analizleri,
- Gıda maddelerinin bazı kimyasal analizleri,
- Gıda maddelerinde duyusal ve fiziksel analizler,
- Et ürünlerinde (salam, sosis, sucuk, köfte vb.) iç organ ve yabancı doku tespitine yönelik histolojik muayene,
- Gıda maddelerinde mikrobiyal toksin aranması ile ilgili toksikolojik muayene ve Stafilokokal kaynaklı enterotoksin analizi,
- Çiğ ette et türü ayrımı serolojik olarak tüp presipitasyon metodu ve AGID testi,
- Çiğ ve pişmiş et ve et ürünlerinde serolojik olarak tür ayrımı yapılmaktadır.
- Hizmetiçi eğitimler verilmekte ve araştırmalar yapılmaktadır.
Laboratuvarımız analizlerin kalite kontrolünü temin etmek amacıyla Türk Akreditasyon Kurumu'nun belirlediği standartlarda yeterlilik testlerine katılmaktadır. Akredite olduğumuz güncel analiz listesine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.